Home » Blog » Systemisch werk en opstellingen » Met kinderen kom je nooit meer van je ex af
Met kinderen kom je nooit meer van je ex af 2

Met kinderen kom je nooit meer van je ex af

door | 3 jan, 2023 | Coaching, Systemisch werk en opstellingen

Je familie kies je niet. Al je andere relaties wel. Je vrienden, buren en collega’s zijn allemaal het gevolg van keuzes die maakt en het zijn ook allemaal relaties waar je weer uit kunt stappen.

Dat geldt ook voor je liefdesrelatie. Die kun je verbreken.

Dat betekent dat als je partner bij jou op knoppen drukt die oude pijnstukken activeren – en daar zijn liefdesrelaties een meesterlijk speelveld voor – dat dan de verleiding groot kan zijn om óf naar de ander te wijzen óf uiteindelijk bij de relatie weg te lopen.

Dit is iets wat ik ook goed ken uit mijn verleden.

Maar er verandert iets onherroepelijk als je samen kinderen hebt.

Want dan kun je wel de liefdesrelatie verbreken maar je kunt nooit meer geen relatie met deze persoon hebben. Het enige wat er gebeurt, is dat de relatie een andere vorm krijgt.

Met andere woorden: met kinderen kom je nooit meer van je ex af.

Zelfs als je de ander nooit meer zou zien dan zou hij of zij toch deel uit blijven maken van je systeem.Hoe moeilijk het ook was met die persoon, of wat ze jou of de kinderen ook aangedaan hebben.

De nieuwe vorm is op z’n minst die van ex-partners. In veel gevallen ook die van co-ouders. En misschien zelfs wel die van vrienden. Maar hoe dan ook altijd die van ouders van jullie kinderen.

Hoe kun je daarin verantwoordelijkheid nemen voor je eigen deel, ook als je dat als liefdespartners niet lukte? Hoe kun je volwassen communiceren?

Hoe geef je de relatie zo vorm dat wie er ook last heeft van jullie shit, het in ieder geval niet de kinderen zijn?

Dat kan alleen door je eigen oude pijn aan te kijken. Te voelen hoe de ander je triggert, want dat gebeurt gegarandeerd nog steeds. En dan te onderzoeken wát er wordt getriggerd. Daarmee bezig te gaan. Het aan te kijken.

Ga er maar aan staan, want dat is waarschijnklijk juist wat je níet lukte tijdens je relatie.

Gelukkig is het allemaal voor een goed doel: je eigen vrede, gemoedsrust en geluk. En – alléén daardoor – het welbevinden van je kinderen.

No escape.

___________

En hoewel je het wel zelf moet doen, hoeft je het niet alleen te doen.

Neem contact op voor coaching of een opstelling. Kennismaken is gratis en vrijblijvend. Lees meer over coaching.

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Lees alle blogartikelen over:

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin