Training ‘Grenzen aangeven begint met dichtbij jezelf blijven’

LET OP! Deze training gaat NIET door op 21 oktober 2021.

De volgende editie is in eind 2021 of begin 2022.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwe data? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Eendaagse training

We weten allemaal dat we onze grenzen mogen aangeven

‘Ik laat me op mijn werk toch weer die extra klus in de maag splitsen terwijl mijn bordje al zo vol is.’

‘Mijn partner valt tegen me uit. Het kwetst me, maar ik laat het gaan omdat ik zie dat hij moe is.’

‘De kinderen kennen de regels over het opruimen van hun jas en schoenen, maar toch loop ík de hele dag spullen op te rapen.’

‘Mijn moeder geeft steeds haar mening over mijn huishouden. Het voelt niet goed, maar ik weet niet hoe ik erop moet reageren.’

‘Mijn vriendinnen roddelen over een gezamenlijke kennis. Dat voelt voor mij niet goed, maar toch lach ik mee.’

‘Maar waar ligt mijn grens eigenlijk?’

Om je grenzen neer te kunnen leggen, er helder over te kunnen praten en ze goed te kunnen bewaken, moet je wel eerst weten waar ze liggen.

Hoe ontdek je wat voor jou okee is? Wat nog wel goed voelt en wat niet meer? Hoeveel ruimte jij nodig hebt? Hoe ver jij wilt gaan? Wat anderen bij jou mogen doen?

Dat doe je door goed waar te nemen en te voelen, zodat je dichtbij jezelf komt. Daarna kun je je op een gezonde manier met de ander verbinden.

En daar oefenen we mee in de eendaagse introductietraining ‘Grenzen aangeven begint met dichtbij jezelf  blijven’.

 

Hoezo is deze training anders dan anders?

Veel trainingen en workshops die gaan over grenzen stellen, doen dat vanuit assertiviteit. Over ‘tot hier en niet verder’ en daar helder in leren communiceren. Dus eigenlijk: over hoe je je verhoudt tot de ander.

Deze training gaat over de stap die daaraan voorafgaat: voelen waar jouw grenzen eigenlijk liggen, dichtbij jezelf.

We werken – naast het aanreiken van theorie – ook met het lichaam. Dat betekent dat we niet alleen bedenken hoe een grens eruit zou moeten zien, maar door ermee te oefenen, ervaren we het ook echt in ons lijf. En dan neem je het vanzelf mee in het dagelijks leven.

Hoe doen we dat?

– Met theorie en deelrondes
– Met ervaringsoefeningen: adem, beweging, mindfulness en systemische oefeningen. (Altijd op een afstand die voor jou prettig is en op een manier die voor jou goed voelt.)

Dit is een krachtig proces waarmee je in een coachingstraject uitgebreid verder aan de slag zou kunnen. In deze training maak je kennis met de theorie en proeven we door middel van de ervaringsoefeningen aan verschillende aspecten ervan. Zo krijg je een mooi gevoel voor jouw wijsheid omtrent grenzen.

Wat levert dat op?

Aan het eind van deze dag:

– heb je meer kennis over grenzen
– heb je inzichten over jouw eigen grenzen
– heb je jouw grenzen in verschillende oefeningen ervaren
– heb je zelf een concrete eerste stap geformuleerd die je meteen al kunt zetten.

Eendaagse training

Praktische info

LET OP! Deze training gaat NIET door op 21 oktober 2021. De volgende editie staat gepland eind 2021 of begin 2022. Wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwe data? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Waar? Cordium, De Ruiterstraat 65, Nijmegen
Datum: wordt nog aangekondigd
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Inclusief koffie, thee en een heerlijke vegetarische en biologische lunch
Investering: € 97

Training grenzen aangeven – aanmelden

Het wordt een dag vol inzichten en ervaringen, op een prettige locatie. Inclusief koffie, thee en een heerlijke vegetarische en biologische lunch. Heb jij ook zin in dit buitenkansje? Wees er dan snel bij. Twijfel je nog? Neem gerust contact op om te kijken of het iets voor je is.

Corona-info: je ontsmet bij het betreden van Cordium je handen. Ik ventileer de ruimte van tevoren en tussendoor. We raken elkaar niet aan en houden de afstand die voor jou prettig is. (Vind je het moeilijk om dat voor jezelf te voelen of aan te geven? Dan is deze training perfect voor jou!) Als je snottert, hoest, koorts of benauwdheid hebt, dan kom je niet.

Over Dymph

Ik ben Dymph van der Gun, life coach voor sensitieve en intelligente vrouwen die de balans kwijt zijn of zoeken naar meer vervulling. Mijn praktijk Goud Coaching is gevestigd in Bedrijvencentrum Groenestraat in Nijmegen-midden.