Online coaching

verbinding op afstand

$

Soms lukt het tijdelijk niet om live samen te komen

Soms kunnen we elkaar door de maatregelen minder makkelijk in levende lijve ontmoeten. Of kan het wel, maar voel jij je er gewoon niet prettig bij.

$

Nijmegen is te ver weg van jouw woonplaats

Je wilt graag door mij gecoacht worden maar je woont te ver weg om ervoor naar de praktijk in Nijmegen te reizen.

$

Je bent niet mobiel of je blijft gewoon liever thuis

Je zoekt een coach maar reizen is voor jou niet vanzelfsprekend. Of je werkt gewoon heel graag thuis in je eigen omgeving.

online coaching

Online coaching en echte verbinding

Als we van de pandemie íets geleerd hebben, dan is het wel dat veel dingen die we vroeger voor onmogelijk hielden, toch mogelijk blijken te zijn.

Dat geldt ook voor verbinding maken via beeldbellen. We ervaarden dat vroeger als onpersoonlijk en afstandelijk. We waren bang dat het verminderde zicht op lichaamstaal een onoverkomelijk manco was.

Maar het blijkt dat er zich iets anders opent in online sessies: een veld waarin je elkaar waarneemt op een diepere laag, voorbij enkel visueel zicht en fysieke nabijheid. Dat veld bestaat natuurlijk ook in ‘live’ aanwezigheid, maar we hebben ontdekt dat het gewoon behouden blijft bij videobellen.

Afstemmen op de ander, holding space, het ervaren van aanwezigheid en connectie: het blijkt allemaal mogelijk tijdens een online videosessie.

De voordelen van online coaching

Die mogelijkheid tot online afstemmen en verbinden geeft jou enorm veel vrijheid en keuzemogelijkheid voor het inzetten van een coach. 

  • Je kunt coaching ontvangen in een tijd van verminderde bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld als er coronamaatregelen gelden waardoor we tijdelijk niet – of niet op bepaalde tijden – kunnen samenkomen.
  • Je kunt coaching ontvangen van coaches die niet bij jou in de buurt wonen, zodat je nu nog beter kunt kiezen wat écht bij jou past.
  • Je kunt op je eigen plek aan de slag als dat voor jou praktischer of prettiger is of als het voor jou zelfs de enige mogelijkheid is.

Lees hier alles over hoe ik coach.

Boek een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ontdek hoe het werkt, voel of het klikt en stel al je vragen. Kijk of het iets voor jou is.

Dit zeggen mijn coachees over online coaching

De rust, de liefde en de vrijheid die Dymph heeft, weet ze zelfs via de webcam aanstekelijk te maken.

Jessy, 30

Docent geschiedenis, online traject

Dymph voelt veel aan, ook door het scherm heen.

(v) online traject

Mijn online traject van vorig jaar werkt nog steeds door. Zeer geslaagd.
(m) online traject

Mijn traject met Dymph was volledig online. Voor mij was het een voordeel; ik hoefde geen twee uur (enkele reis) in de auto om coaching van haar te ontvangen maar bleef in mijn eigen fijne huiskamer.

Toch hadden we écht contact. Ik zorgde er voor dat ik niet gestoord werd en Dymph zat vervolgens gewoon bij mij aan de keukentafel. Vond ik best spannend in het begin. Maar zoals ik had verwacht voelde het snel veilig en vertrouwd.

Via mijn laptop keek Dymph me recht aan of stuurde ze mij aan in de ruimte. Soms moest ik haar even bijdraaien:) Dat ging hartstikke goed.

Ik vond het heel fijn om in mijn eigen huiskamer coaching te ontvangen van Dymph. Online en helemaal verbonden- ik zou er zó weer voor kiezen.

Annemieke, 40

online traject

Online coaching: hoe werkt het?

Een online coachingtraject werkt precies hetzelfde als een gewoon traject van 6 sessies. De tarieven en voorwaarden zijn hetzelfde. Ook mijn werkwijze is hetzelfde: we voeren gesprekken én ik laat je oefeningen doen. Alleen doe je die oefeningen bij online coaching gewoon onder mijn begeleiding in je eigen ruimte. Lees hier alles over hoe ik coach.

Als je besluit om te beginnen met online coaching, gaan we veilig videobellen met het programma Signal. We spreken elkaar dan zes keer een uur, steeds met tussenpozen van twee weken.

Videobellen met Signal is gratis, gemakkelijk en wat betreft privacy volledig veilig. Als je meer wilt weten over Signal, kijk hieronder dan eens bij veelgestelde vragen.

 

Coaching wanneer het jou uitkomt

Je bent niet afhankelijk van het verloop van de pandemie. Je kunt meteen gaan ontvangen waar je naar verlangt.

Coaching die echt bij je past

Waar je ook woont, je kunt altijd gebruik maken van mij als coach. Je hoeft er niet voor naar Nijmegen te reizen.

Coaching in je eigen omgeving

Je kunt coaching ontvangen op een plek die voor jou de beste optie is of die voor jou goed voelt. Ik kom virtueel bij jou thuis!

 Veelgestelde vragen over online coaching

Werkt online coaching net zo goed?

Dat is wel mijn ervaring.

Is online coaching veilig?
Bij videobellen met Signal is je privacy gewaarborgd.

Onze gesprekken worden niet opgenomen.

Je zorgt zelf voor een rustige ruimte waar je niet gestoord kunt worden, zodat je je op je gemak voelt.

Waarom gebruik je Signal?

Elke aanbieder van videobellen heeft weer andere algemene voorwaarden en andere regels voor privacy. Ik kies vanwege de strikte privacy en hoge betrouwbaarheid voor Signal.

Signal ondersteunt end-to-end versleuteling, een techniek die ervoor zorgt dat alleen de verzender en de ontvanger de inhoud van het gesprek kunnen zien. Ook alle tekstberichten die je in Signal verstuurt zijn privé. Verder is de broncode van Signal openbaar (de tekst waarin het softwareprogramma geschreven is), waardoor Signal volledig transparant is: iedereen kan de broncode nakijken op veiligheid en correctheid.

Signal is een messenger-app (vergelijkbaar met Whatsapp). Omdat je je bij Signal aanmeldt met je telefoonnummer, download je Signal (gratis) op je telefoon. Daarna kun je op je computer de desktopversie in gebruik nemen zodat je een groter scherm hebt voor je coachinggesprekken.

Wat heb ik ervoor nodig?
  • Een stabiele internetverbinding
  • Een smartphone
  • Als je graag een groot scherm gebruikt voor je coachingsessies: een computer (met óf ingebouwde camera en microfoon óf een koptelefoon/oortjes met microfoon).
  • Een ruimte waar je rustig kunt zitten zonder gestoord te worden. 
Neem je de videogesprekken op?

Nee. Nooit.

Kan online ook in combinatie met sessies in de praktijk?

Jazeker. 

Of in combinatie met wandelsessies.  

Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen over online coaching?

Boek een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik spreek je graag!

logo NOBCO
logo EIA
logo gedragscode
logo Coachfinder