Workshop Voelen waar je grenzen liggen

Zondag 15 mei 2022

– INSCHRIJVING GESLOTEN –

Workshop grenzen

We weten dat we onze grenzen mogen aangeven

‘Ik laat me op mijn werk toch weer die extra klus in de maag splitsen terwijl mijn bordje al zo vol is.’

‘Mijn partner valt tegen me uit. Het kwetst me, maar ik laat het gaan omdat ik zie dat hij moe is.’

‘De kinderen kennen de regels over het opruimen van hun jas en schoenen, maar toch loop ík de hele dag spullen op te rapen.’

‘Mijn moeder geeft steeds haar mening over mijn huishouden. Het voelt niet goed, maar ik weet niet hoe ik erop moet reageren.’

‘Mijn vriendinnen roddelen over een gezamenlijke kennis. Ik hou daar niet van, maar toch lach ik mee.’

‘Maar waar ligt mijn grens eigenlijk?’

Om je grenzen neer te kunnen leggen, er helder over te kunnen praten en ze goed te kunnen bewaken, moet je wel eerst weten waar ze liggen.

Hoe ontdek je wat voor jou okee is? Wat nog wel goed voelt en wat niet meer? Hoeveel ruimte jij nodig hebt? Hoe ver jij wilt gaan? Wat anderen bij jou mogen doen?

Dat doe je door goed waar te nemen en te voelen, zodat je dichtbij jezelf komt. Daarna kun je je op een gezonde manier met de ander verbinden.

En daar oefenen we mee in de workshop ‘Voelen waar je grenzen liggen’.

 

Hoezo is deze workshop anders dan anders?

Veel trainingen en workshops die gaan over grenzen stellen, doen dat vanuit assertiviteit. Over ‘tot hier en niet verder’ en daar helder in leren communiceren. Dus eigenlijk: over hoe je je verhoudt tot de ander.

Deze workshop gaat over de stap die daaraan voorafgaat: voelen waar jouw grenzen eigenlijk liggen, dichtbij jezelf.

We werken – naast het aanreiken van theorie – ook met het lichaam. Dat betekent dat we niet alleen bedenken hoe een grens eruit zou moeten zien, maar door ermee te oefenen, ervaren we het ook echt in ons lijf. En dan neem je het als vanzelf mee in het dagelijks leven.

Hoe doen we dat?

– Met een beetje theorie en deelrondes
– Met vooral ervaringsoefeningen: adem, beweging, mindfulness en systemische oefeningen. (Altijd op een afstand die voor jou prettig is en op een manier die voor jou goed voelt.)

Dit is een krachtig proces waarmee je in een coachingstraject uitgebreid verder aan de slag zou kunnen. In deze workshop maak je kennis met de theorie en proeven we door middel van de ervaringsoefeningen aan verschillende aspecten ervan. Zo krijg je een mooi gevoel voor jouw wijsheid omtrent grenzen.

Wat levert dat op?

Aan het eind van deze dag:

– weet je meer over grenzen
– heb je inzichten over jouw eigen grenzen
– heb je jouw grenzen in verschillende oefeningen ervaren
– heb je zelf een concrete eerste stap geformuleerd die je meteen al kunt zetten.

Workshop grenzen

Praktische info

Zondag 15 mei 2022, 10.00 – 16.00 uur

Inloop met koffie, thee en lekkers vanaf 09.30 uur. We starten om 10.00.

Locatie: Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen

Investering: € 110

Inclusief koffie, thee en een heerlijke vegetarische en biologische lunch van Renate van Thee van Toen.

Vragen? Neem gerust contact op om te kijken of het iets voor je is.

Aanmelden

DE INSCHRIJVING VOOR DEZE WORKSHOP IS GESLOTEN

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt ‘m vier keer per jaar.

Over Dymph

Ik ben Dymph van der Gun, life coach voor sensitieve vrouwen die op zoek zijn naar zichzelf of verlangen naar meer vervulling. Mijn praktijk Goud Coaching is gevestigd in Bedrijvencentrum Groenestraat in Nijmegen-midden. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data voor de trainingen en workshops? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt ‘m vier keer per jaar.

Corona-info: Ik zorg voor een goed geventileerde ruimte. Bij verschijnselen kom je niet of doe je van tevoren een test. Ik ga daarbij uit van ieders eigen verantwoordelijkheid. Laten we goed zorgen voor onszelf en voor elkaar.