Familieopstelling

neem je eigen plek in

Familieopstelling Nijmegen

Is er iets waar je last van hebt, waar je mee worstelt of waar je tegenaan loopt? Iets waar je op een diepere laag naar zou willen kijken? Verlang je naar helderheid, innerlijke beweging en meer rust? 

Misschien is een familieopstelling dan iets voor jou.

Jij en je familie

Iedereen heeft ouders en voorouders. We zijn immers allemaal geboren. Zo is het leven aan jou doorgegeven.

Je ouders, je gezin van herkomst en je familie hebben een onzichtbare werking op jou. Of je ze nou kent of niet, of je nou een fijne jeugd hebt gehad of niet.

Die werking, dat komt omdat in een systeem bepaalde systemische ‘wetten’ gelden voor alle delen van het systeem. Als er erkend wordt wat er is, iedereen erbij mag horen en op de goede plek staat en als iedereen krijgt wat hem toekomt, niet meer en niet minder, dan kan het systeem een mooie balans bewaren en gaat het de afzonderlijke delen delen van dat systeem – de familieleden – goed.

Als het met die systemische principes niet in orde is, komen er blokkades en verstrikkingen die nog generaties lang kunnen doorwerken. Je bent je daar niet van bewust, maar ze maken wel dat het je niet goed gaat: dat het niet stroomt, dat je je niet vrij voelt, dat je je zwaar voelt of dat er patronen zijn die zich in jouw leven herhalen.

Familieopstellingen 33

Ook iets voor jou?

Boek een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek, dan kun je al je vragen stellen. 

Zo gaat een workshop familieopstellingen in z’n werk

Misschien ken je het kijken met een systemische blik wel van het boek De fontein van Els van Steijn. Of heb je geluisterd naar de podcast van Giel Beelen met opsteller Elmer Hendrix. Het kan ook zijn dat je opstellingen al kent uit coaching, zoals een tafelopstelling met poppetjes, een opstelling in de verbeelding of op A4-tjes in de coachingruimte. Maar je kunt zo’n opstelling over je eigen vraagstuk ook doen met behulp van een groep mensen. En dat doen we dus tijdens een workshop Familieopstellingen.

Op een workshopdag komt er een groep van 10 – 15 mensen bijeen en begeleid ik een aantal opstellingen.

Als je een eigen opstelling ontvangt, zetten we representanten voor jouw familieleden neer in de ruimte. We kijken naar hun plaats en de onderlinge dynamiek en bewegingen en ik zal je vragen om bepaalde systemische zinnen uit te spreken. Zo kan jouw systeem zichtbaar maken waar nu mee gewerkt kan worden en wat er nu in beweging kan worden gezet. Dat wordt door de meeste mensen ervaren als helend, voedend of bevrijdend.

Ik had zelf een vraag, maar de andere drie vragen raakten mij net zo diep, waren evenzo verhelderend & ontroerend. Fascinerend!

Ik voel me dankbaar voor de mooie inzichten die deze opstellingen – dag me gebracht hebben.

Bewondering & dankbaarheid voor de scherpte, liefdevolle aandacht & intense & zachte aanwezigheid van Dymph.

Workshop familieopstellingen

Een fijne warme ontvangst in een hele prettige ruimte. Dymph zorgt voor een fijne, ontspannen, open sfeer. Iedereen mag er zijn en het voelde veilig om emoties, gevoelens en indrukken te delen.

Ik had er van tevoren geen indruk van en ben er met een open houding ingestapt. Dank voor deze dag en alles wat dit in beweging zet. Ik kan echt merken dat er een energie in werking is gezet.

Workshop Familieopstellingen

De deelnemers

Als vraaginbrenger breng je een eigen vraagstuk in: iets waar je tegenaan loopt of waar je last van hebt. Je hoeft niet precies te weten waar dat door komt. Ook als je vraag nog niet helemaal helder is, is dat prima. Dat onderzoeken we samen. Vervolgens ontvang je een eigen opstelling waar de anderen als representant aan bijdragen.

Als representant nemen deel aan de opstelling van de vraaginbrenger door ingezet te worden als een persoon of element uit diens systeem. Je hoeft daarvoor niets te kennen of te kunnen en je kunt dit niet fout doen. Het gaat vanzelf. Ik stel jou als begeleider daar vragen over tijdens de opstelling. Ook voor representanten gaat er vaak een voedende of helende werking uit van deelnemen aan een opstelling.

Familieopstelling Nijmegen 555

Welke vragen kun je inbrengen?

– Werkgerelateerde thema’s kunnen zijn: steeds terugkerend ‘gedoe’ op je werk, conflicten met leidinggevenden of collega’s , moeite met werk behouden of vinden, of problemen in je eigen business

– Op het gebied van liefdesrelaties kan je vraag gaan over moeite met een partner vinden, steeds partners aantrekken die niet goed voor je zijn, angst voor verlating of verbinding, of relatieproblemen

– Thema’s rondom gezondheid kunnen zijn dat je onverklaarbare fysieke klachten hebt

– Andere voorbeelden zijn depressieve gevoelens of somberheid, moeite met grenzen, te veel of te weinig verantwoordelijkheid nemen, grote gevoeligheid of veel in je hoofd zitten, je niet gezien voelen, het gevoel hebben dat je ergens niet bij hoort, vastzitten

– En natuurlijk kunnen vragen óók over familie gaan: moeizame relatie met ouders, gedoe met broers en zussen, thema’s in de opvoeding van je kinderen.

– Etc.

‘Ik laat jouw lot bij jou en draag alleen het mijne’

 Veelgestelde vragen over familieopstellingen

Moet mijn familie erbij zijn?

Voor de opstelling is dat niet nodig. Er worden representanten opgesteld voor jouw familieleden.

Als je niet graag alleen komt, kun je natuurlijk wel iemand meenemen. Die persoon meldt zich dan aan als representant en neemt ook deel aan de dag. 

Representant zijn, kan ik dat wel?

Voor representeren in een familieopstelling van iemand anders hoef je niets te kennen of te kunnen. Je kunt het ook niet fout doen. Het is geen toneelstukje en je hoeft geen rol te spelen.

Je hebt automatisch informatie over degene die jij representeert. Dat voel je in je lijf, en ik stel je er als begeleider vragen over die je gemakkelijk kunt beantwoorden. 

Hoe werkt een familieopstelling precies?

Hoe het werkt, weet niemand echt. Dát het werkt, is sinds de oorsprong van het werk met familieopstellingen gebleken uit vele duizenden opstellingen wereldwijd.

Je zult het moeten ervaren om het te kennen.

Praktisch

  • Er is in elke workshop plek voor vier vraagstellers en een ruim aantal representanten 
  • De workshopdag duurt van 10.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur
  • De locaties in Nijmegen zijn aan de Kerkenbos of in de Ruyterstraat.
  • Er is de hele dag onbeperkt koffie, thee en lekkers. Neem wel je eigen lunchpakketje mee
  • Als je een vraag inbrengt en een eigen opstelling ontvangt, betaal je € 140. Als representant betaal je € 30.

Aanmelden familieopstelling Nijmegen

Nieuwe data

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data voor de workshops familieopstellingen? Laat dan met deze knop je naam en mailadres achter. Je ontvangt (maximaal) vier keer per jaar een update in je mailbox.

Wat een warmte, wat een mooie groep. Dank je wel voor de familieopstelling Dymph. Ik was toeschouwer en deelnemer en het proces heeft me heel erg goed gedaan.

Wanneer je nog stukjes uit je verleden moet oplossen dan is dit de manier om weer dichterbij jezelf te komen.

Deze dag was een cadeautje.

Inge

Workshop Familieopstellingen

Het eerste wat er in me opkomt is dat ik onder de indruk ben van wat er gebeurde tijdens deze dag.

Ook als representant voelde ik me onderdeel van het geheel, zowel fysiek alsook gevoelsmatig. Ik werd bij elke opstelling geraakt door de emotie en energie die vrijkwam.

Erg bijzonder om mee te maken!

Chantal

Workshop Familieopstellingen

Stel je vragen

Heb je nog vragen? Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Ik spreek je graag.

‘Het is nooit te laat om een gelukkige jeugd gehad te hebben’

logo NOBCO
logo EIA
logo gedragscode