Familieopstelling

Neem je eigen plek in

Familieopstelling Nijmegen

Iedereen heeft ouders en voorouders. We zijn immers allemaal geboren. Zo is het leven aan jou doorgegeven.

Je ouders, je gezin van herkomst en je familie hebben een onzichtbare werking op jou. Of je ze nou kent of niet, of je nou een fijne jeugd hebt gehad of niet.

In ieder systeem gelden bepaalde principes voor alle delen van het systeem. Daarmee houdt het systeem zichzelf heel. Als er erkend wordt wat er is, iedereen erbij mag horen en op de goede plek staat en als er een goede balans is in geven en nemen, dan gaat het de afzonderlijke delen van dat systeem – in een familie zijn dat de familieleden – goed.

Als het met die ‘systemische principes’ niet in orde is, komen er blokkades en verstrikkingen die nog generaties lang kunnen doorwerken. Je bent je daar niet van bewust, maar ze maken wel dat het je niet goed gaat. Dat het bijvoorbeeld niet stroomt, dat je je zwaar voelt of dat er patronen zijn die zich in jouw leven herhalen. Of dat nu privé is of op je werk.

Dan kan een familieopstelling uitkomst bieden.

Familieopstelling Nijmegen Nijmegen

Hoe ziet een familieopstellingendag eruit?

Misschien ken je het kijken met een systemische blik wel van het boek De fontein van Els van Steijn. Of heb je geluisterd naar de podcast van Giel Beelen met opsteller Elmer Hendrix.

Het kan ook zijn dat je opstellingen al kent van systemisch coachen, zoals een tafelopstelling, een opstelling in de verbeelding of met blaadjes op de grond.

Zo’n opstelling over je eigen vraagstuk kun je ook doen met behulp van een groep mensen. En dat doen we dus op een familieopstellingendag. Op een workshopdag komt er een groep van rond de tien mensen bijeen en begeleid ik een aantal opstellingen.

Als je een eigen opstelling ontvangt, hebben we samen eerst een kort verkennend gesprek. Daarna werken we met representanten voor jouw familieleden. 

We kijken naar hun plek, de onderlinge dynamiek en hun bewegingen in de ruimte. Ik vraag je ook om bepaalde systemische zinnen uit te spreken.

Zo kan jouw systeem door middel van de representanten zichtbaar maken wat er nu is en waar beweging vandaag kan komen.

Dat gebeurt niet in je hoofd, maar op een diepere laag.

Deze innerlijke beweging op zielsniveau zet zich door in de dagen, weken en maanden na jouw opstelling. Dat gaat vanzelf. Blokkades verdwijnen en er komt weer licht en ruimte.

Door je innerlijke inzichten ga je je anders tot je vraag verhouden. Je kunt daardoor de dingen anders gaan doen dan je altijd deed. Ook op de bewuste laag kun je andere keuzes gaan maken. 

De meeste mensen ervaren dit proces als helend, voedend of bevrijdend. Ook representanten ervaren deelname als diepgaand en zeer verrijkend.

Familieopstelling Nijmegen b

De deelnemers

Als vraaginbrenger breng je een eigen vraagstuk in: iets waar je tegenaan loopt of waar je last van hebt. Je hoeft niet te weten waar dat door komt. Ook als je nog niet helemaal helder hebt wat je vraag is, is dat prima. Dat onderzoeken we samen. Vervolgens ontvang je een eigen opstelling waar de anderen als representant aan bijdragen.

Als representant neem je deel aan de opstellingen van de vraaginbrengers door ingezet te worden als persoon of element uit diens systeem. Je hoeft daarvoor niets te kennen of te kunnen en je kunt dit niet fout doen. Het gaat vanzelf. Ik stel als begeleider jou daar vragen over tijdens de opstelling.

Ook voor representanten gaat er een krachtige werking uit van de opstellingen. Zo’n dag is een bijzondere ervaring en kan je diep raken of nieuwe inzichten geven.

Info familieopstelling Nijmegen

Er zijn acht opstellingendagen per jaar.
Tijd: 10.00 – 16.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur.
Locatie: Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen

Er is de hele dag onbeperkt koffie, thee en lekkers. Neem je eigen lunch mee.

Tarief:
Vraag inbrengen en eigen opstelling ontvangen € 140
Representeren of deelnemen als toeschouwer € 30

Strippenkaart:
Vijf strippen € 140. Representeren kost één strip, vraag inbrengen drie. De kaart is niet persoonsgebonden (dus je kunt ‘m met iemand delen) en is twee jaar geldig. Mail me voor aanschaf of voor deelname met strippenkaart.

Familieopstelling Nijmegen d

Aanmelden opstellingendagen

gemakkelijk online inschrijven

Dit zeggen deelnemers

Fijne opstelling als vraaginbrenger mogen meemaken. Dymph weet een veilige setting te creëren en begeleidt met veel warmte en aandacht. 

Marina, vraaginbrenger

Workshop familieopstellingen

Prachtige ervaring; lifechanger 🙏

Vraaginbrenger

Workshop familieopstellingen

Het eerste wat er in me opkomt is dat ik onder de indruk ben van wat er gebeurde tijdens deze dag.

Ook als representant voelde ik me onderdeel van het geheel, zowel fysiek alsook gevoelsmatig. Ik werd bij elke opstelling geraakt door de emotie en energie die vrijkwam.

Erg bijzonder om mee te maken!

Chantal, representant

Workshop Familieopstellingen

Een bijzondere dag. Dank je. Ik heb jou ervaren als een kundige, integere begeleider van de opstellingen.

Tineke, representant

Workshop familieopstellingen

Diepgaand. Bijzonder om te voelen wat er door je heen stroomt als je het toe laat.

representant

Workshop Familieopstellingen

Ik had zelf een vraag, maar de andere drie vragen raakten mij net zo diep, waren evenzo verhelderend & ontroerend. Fascinerend! Ik voel me dankbaar voor de mooie inzichten die deze opstellingen – dag me gebracht hebben.

Bewondering & dankbaarheid voor de scherpte, liefdevolle aandacht & intense & zachte aanwezigheid van Dymph.

Vraaginbrenger

Workshop familieopstellingen

Vraag en antwoord

Moet mijn familie erbij zijn?

Voor de opstelling is dat niet nodig. Er worden representanten opgesteld voor jouw familieleden.

Als je niet graag alleen komt, kun je natuurlijk wel iemand meenemen. Die persoon meldt zich dan aan als representant en neemt ook deel aan de dag. 

Het is niet handig om iemand mee te nemen waar jouw vraag juist over gaat, omdat je je dan wellicht minder vrij voelt in delen, uiten, voelen, waarnemen of ervaren.

Als je met een familielid komt en je neemt beiden deel als representant, zorg ik ervoor dat jullie niet als representant in dezelfde opstelling komen te staan.  

Welke vragen kan ik inbrengen?

Je kunt eigenlijk alles inbrengen waar je tegenaan loopt.

Voorbeelden zijn: 

– Werk: steeds terugkerend ‘gedoe’ op je werk, conflicten met leidinggevenden of collega’s, moeite met werk behouden of vinden, problemen in je eigen business

– Liefdesrelaties: moeite met een partner vinden, steeds partners aantrekken die niet goed voor je zijn, angst voor verlating of verbinding, relatieproblemen

– Gezondheid: onverklaarbare fysieke klachten

– Familie: moeizame relatie met ouders, gedoe met broers en zussen, thema’s in de opvoeding van je kinderen

– En verder: depressieve gevoelens of somberheid, moeite met grenzen, te veel of te weinig verantwoordelijkheid nemen, grote gevoeligheid, veel in je hoofd zitten, je niet gezien voelen, het gevoel hebben dat je ergens niet bij hoort, vastzitten

-Etc.

Representant zijn, kan ik dat wel?

Ja, dat kun je.

Voor representeren in een familieopstelling van iemand anders hoef je niets te kennen of te kunnen. Je kunt het ook niet fout doen. Het is geen toneelstukje en je hoeft geen rol te spelen.

Je hebt automatisch informatie over degene die jij representeert. Dat voel je in je lijf, en ik stel je er als begeleider vragen over die je gemakkelijk kunt beantwoorden. 

Waarom moet ik ook betalen als representant?

Omdat een opstelling ook de representanten iets waardevols oplevert. (En dan klopt de uitwisseling dus.)

Deelnemen aan een opstelling, ook als de vraag van een ander komt, raakt vaak diepe stukken in je aan. Het kan inzichten opleveren en dingen in beweging zetten. Ook geven representanten vaak terug dat ze zich diep ontroerd, vervuld en geraakt voelen.

Alleen aanwezig zijn bij de dag, getuige zijn van de opstellingen en het veld mede ‘dragen’ heeft meestal ook al die werking.

 

Hoe kan het dat een familieopstelling werkt?

Hoe het werkt, weet niemand echt. Dát het werkt, is sinds de oorsprong van het werk met familieopstellingen gebleken uit vele duizenden opstellingen wereldwijd.

Je zult het moeten ervaren om het te kennen.

Hoe kan ik een strippenkaart kopen?

Je wilt meteen de eerste keer dat je je strippenkaart gebruikt, meedoen als vraaginbrenger
Als je meteen de eerste keer met een strippenkaart mee wilt doen als vraaginbrenger, dan meld je je gewoon via de website aan als vraaginbrenger. Je betaalt dan automatisch 140 euro. Op de dag zelf geef ik je je strippenkaart met de resterende strippen voor de volgende keren.

Je wilt meteen de eerste keer dat je je strippenkaart gebruikt meedoen als representant of je komt met meerdere mensen
Als je met de strippenkaart mee wilt doen als representant of je wilt meteen met meerdere mensen van de strippenkaart gebruikmaken, dan mail je me even om je aan te melden. Ik stuur je dan een factuur voor je strippenkaart en ik meld je handmatig aan voor de dag van je keuze (mits er nog plek is). Op de dag zelf geef ik je je strippenkaart met de resterende strippen voor de volgende keren.

Je wilt een strippenkaart kopen zonder nu al deel te nemen aan een opstellingendag
Wil je een strippenkaart kopen zonder al deel te nemen? Mail me, dan stuur ik je een factuur en krijg je de strippenkaart per post. 

De strippenkaart van 5 strippen is twee jaar geldig. Er zijn acht familieopstellingendagen per jaar. Je koopt de kaart vóór deelname.

Wat is het voordeel van de strippenkaart?

De strippenkaart met 5 strippen kost € 140. Representeren kost 1 strip, een vraag inbrengen 3 strippen. De investering voor een losse opstelling is ook € 140. Dus met een strippenkaart kun je naast deelname als vraaginbrenger twee keer kostenloos meedoen als representant.

Als je de kaart alleen gebruikt om te representeren, kun je vijf keer komen met 10 voordeel. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar het grote voordeel zit ‘m erin dat de kaart niet persoonsgebonden is, dus dat je ook samen met iemand anders kunt komen óf dat je je kaart kunt doorgeven of uitlenen.

De strippenkaart van 5 strippen is twee jaar geldig. Er zijn acht familieopstellingendagen per jaar. Je koopt de kaart vóór deelname.