Over Dymph

Het goud zit in de verbinding

Over Dymph

 

Ik heet Dymph Renée Magreet van der Gun: Renée naar mijn oma aan moeders kant, Magreet naar mijn oma aan vaders kant, van der Gun naar de familie van mijn vader.

En Dymph, dat ben ik. 

Mijn naam verbindt me met mijn plek in mijn familiesysteem.

Ik ben geboren (in 1973) als Gelderse, in Apeldoorn, en als oudste kind van Groningse ouders opgegroeid in Groningen. Na allerlei omzwervingen ben ik met Man en onze twee kinderen neergedaald in Leuth, een klein dorp vlakbij Nijmegen. 

Die geografie verbindt me met mijn plek op aarde.

We wonen in een huis met lichte kamers en een warm bed. Er staat een tafel in de keuken waar we samen eten. Om het huis ligt een tuin met een grote walnotenboom. De tuin kijkt uit op een akker met aan het einde de dijk en erachter de uiterwaarden van de Waal. Tweemaal per jaar trekken er grote groepen migrerende ganzen over ons huis en hun roep maakt iets wakker in mijn hart. Elke avond zien we hier de zon ondergaan. Ik ben bevriend met de vrouwen in de straat, in de tuin heb ik een insektenhotel gebouwd voor de bijen,  ik aai onze kat op de vensterbank en breng in dit huis elke avond mijn kinderen naar bed. Van alle plekken op aarde is dit mijn thuis.

Thuiskomen

Het zoeken naar een thuis is altijd in mijn leven geweest. Als klein kind onbewust en na een aantal ingrijpende gebeurtenissen in de loop van mijn leven als volwassene steeds bewuster. Waar ben ik thuis? Waar voel ik geborgenheid? Waar hoor ik? Waar kan ik landen? Waar mag ik bestaan?

Ik ontdekte dat ik veel meer kon opmaken uit die vragen dan uit eventuele antwoorden erop. Het thuiskomen bleek te zitten in mezelf. In het innemen van mijn plek en het landen in mijn lijf. Het verlangen om in mijn eigen licht te gaan staan werd mijn dagelijkse leidraad.

Op pad met mijn goud

Voordat ik me – vanaf 2018 – liet omscholen tot familieopsteller en coach werkte ik 20 jaar lang met tekst en taal: academisch geschoold als vertaler en daarna als ondertitelvertaler, redacteur, webredacteur en educatief auteur. Met mijn talent voor communicatie altijd op zoek naar de juiste woorden.

Ik was ook kunstenaar. Ik studeerde een aantal jaar aan de kunstacademie en verkocht daarna jarenlang online mijn tekeningen en grafiek. Met mijn innerlijke oog altijd op zoek naar het helderste beeld. 

Maar uiteindelijk ontbrak de vervulling, de flow, de zingeving. Ik mocht gaan voelen wat ik nou eigenlijk kom doen in dit leven: wat het goud is dat ik te bieden heb. En daarvoor mocht ik eerst thuiskomen in mezelf. Ik werd daarbij geholpen door de loop der dingen, door een paar jaar werken op een bijzondere plek met bijzondere mensen én door alle persoonlijke groei, ontvangen begeleiding en afgeronde scholing. En hoewel ik vermoed dat dat proces van in je eigen licht gaan staan nooit helemaal voltooid is, ben ik nu dan toch op pad met het goud dat ik in handen heb. Mét mijn talent voor communicatie en mijn oog voor het helderste beeld.

Als coach.

Je bent heel welkom in mijn praktijk in Nijmegen.

 

Ook over Dymph

  • Ik ben hoogsensitief, hoogbegaafd en moeder van twee dito kinderen
  • Ik houd van dansen in de keuken en werken in de tuin
  • Zon Tweelingen, maan Boogschutter, ascendant Leeuw
  • Ik ben gek op drop, appelmoes en onweer
  • Alles is frequentie
Over Dymph

Volg mij op LinkedIn

Coaching

Beroepsopleiding Professioneel Coach Practitioner, Post-HBO, Academie voor Psychodynamica, 2021

Systemisch

Familieopstellingen en systemisch werken, verkorte opleidingen 1 en 2, Post-HBO,  Jerphaas,  2018 / 2019

Intuïtief en energetisch

 10 jaar aan trainingen, workshops en cursussen in intuïtieve ontwikkeling en energiewerk,  2011 – 2021

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) met een accreditatie op Foundation-niveau. Ik hanteer de de algemene voorwaarden en Internationale Ethische Code van de NOBCO. Ik neem deel aan intervisiegroepen voor toetsing en reflectie op mijn functioneren en doe aan permanente educatie om mijn niveau als coach blijvend te garanderen.

Ik ben ook aangesloten bij Coachfinder, het platform voor professionele kwaliteitscoaches van Psychologie Magazine.

Meer over opleidingen

Coachopleiding
Eenjarige opleiding tot Life Coach Practitioner, post-HBO accreditatie, Academie voor Psychodynamica, 2021

Opleiding familieopstellingen
Twee verkorte opleidingen Familieopstellingen en systemisch werken, post-HBO accreditatie. Jerphaas, 2018/2019

Trainingen en workshops in familieopstellingen en systemisch werk:
Bert Hellinger Instituut / Parre en Deden / Jasper Jobse/ Hylke Bonnema / Marion de Goeij-Obers / Marion Latour / Veldwerk: 15 webinars-workshops over systemisch werk met meesteropstellers uit Nl, Belgie en Duitsland

Een greep uit trainingen en workshops voor persoonlijke groei en intuïtieve ontwikkeling:
Leercoaching bij vrouwencoach Janneke Robers / Training Hoogbegaafdheid – Spirare Talent Valley / Breastwork & Cervical awakening – Self:Cervix / Intuitive Healing & Healing for Empaths – Wendy de Rosa / Initiaties bij Goddess Rising Mystery School (VS) / Workshop bij Mirjam Diane / Basiscursus Intuitieve Ontwikkeling I – Intuitief Traject Nijmegen / Shamballa Basic Master Healer / Reiki I

Verder
Ik heb prachtige sjamanistische rituelen en klankschaalhealing mogen ontvangen. En om bewustzijn in mijn dagelijks leven te brengen doe ik nu zo’n tien jaar (af en aan) aan yoga (sivananda, tantra, nidra), meditatie en rituelen.

Dit zeggen anderen over mij

Door actief te luisteren helpt zij je ontdekken wat voor jezelf tot dan toe verborgen bleef.

BK (m)

online traject

Volledigheid

Mayke, 40

Neem je eigen plek in, dan ontvouwt zich vanzelf jouw pad

Zal ik een eindje met je meelopen?