Home » Blog » Systemisch werk en opstellingen » Welke vragen kun je inbrengen voor een familieopstelling?
Welke vragen kun je inbrengen voor een familieopstelling? 1

Welke vragen kun je inbrengen voor een familieopstelling?

door | 20 dec, 2022 | Systemisch werk en opstellingen

Welke vragen kun je inbrengen voor een familieopstelling?

Ik krijg als opsteller vaak de vraag: Welke vragen kun je inbrengen voor een familieopstelling?

Bij een familieopstelling is het uitgangspunt dat jouw systeem van herkomst – je ouders en voorouders – invloed hebben op jou. En dat de dynamieken en verbanden in je gezin of familie van herkomst doorwerken in je dagelijkse leven.

Maar dat betekent niet dat de vraag die je wilt onderzoeken ook over je familie moet gaan.

Integendeel!

Je kunt met een familieopstelling thema’s uit allerlei gebieden in je leven onderzoeken.

Voorbeelden

Welke vragen kun je inbrengen voor een familieopstelling?

– Werkgerelateerde thema’s kunnen zijn: steeds terugkerend ‘gedoe’ op je werk, conflicten met leidinggevenden of collega’s , moeite met werk behouden of vinden, of problemen in je eigen business

– Op het gebied van liefdesrelaties kan je vraag gaan over moeite met een partner vinden, steeds partners aantrekken die niet goed voor je zijn, angst voor verlating of verbinding, of relatieproblemen

– Thema’s rondom gezondheid kunnen zijn dat je onverklaarbare fysieke klachten hebt

– Andere voorbeelden zijn depressieve gevoelens of somberheid, moeite met grenzen, te veel of te weinig verantwoordelijkheid nemen, grote gevoeligheid of veel in je hoofd zitten, je niet gezien voelen of het gevoel hebben dat je ergens niet bij hoort of dat je vastzit

– En natuurlijk kunnen vragen óók over familie gaan: moeizame relatie met ouders, gedoe met broers en zussen… noem maar op.

Samen jouw vraag formuleren

Het is ook dikke prima als je vraag nog niet helemaal duidelijk is. Als je maar wel een vraag hebt: dat wil zeggen dat je ergens tegenaan loopt of ergens mee worstelt. Dan hebben we een startpunt om mee te werken en onderzoeken we samen de rest.

Wat zou jij inbrengen als je een familieopstelling ging doen?

Aanmelden voor de workshops familieopstellingen in Nijmegen

Welkom!

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Gerelateerde artikelen

Systemisch Coachen en een ontdekking op het kerkhof

Systemisch Coachen en een ontdekking op het kerkhof

Ik heb me vorige week bij het Bert Hellinger Instituut Nederland laten voeden, raken en bewegen bij de start van de opleiding Systemisch Coachen. Bij systemisch coachen kijken we naar de systemen waar we als mens deel van uitmaken, wat onze plek daarin is en hoe al die verschillende systemen in ons dagelijkse leven door ons heen werken.

lees verder
Je eigen familieopstelling verzin je niet zelf

Je eigen familieopstelling verzin je niet zelf

Je kunt bij mij geen familieopstelling op maat bestellen. Dat wil zeggen: je kunt niet van tevoren bepalen waar we in de opstelling mee zullen werken. Wat je wél kunt doen, is aan mij vertellen waar je mee worstelt, waar je last van hebt, wat de pijn is, of wat het patroon is waar je maar niet vanaf komt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin