Home » Blog » Systemisch werk en opstellingen » Je eigen familieopstelling verzin je niet zelf

Je eigen familieopstelling verzin je niet zelf

door | 28 feb, 2023 | Systemisch werk en opstellingen

Je kunt bij mij geen familieopstelling op maat bestellen. Dat wil zeggen: je kunt niet van tevoren bepalen waar we in de opstelling mee zullen werken. Je eigen familieopstelling verzin je niet zelf.

Wat je wél kunt doen, is aan mij vertellen waar je mee worstelt, waar je last van hebt, wat de pijn is, of wat het patroon is waar je maar niet vanaf komt.

In dienst van jouw systeem

Als ik me dan afstem op jouw vraag en we openen samen met een groep representanten het veld, dan toont jouw systeem waar op dit moment mee gewerkt kan worden.

Ik ben in dienst van jouw systeem, van het grotere geheel waar jij deel van uitmaakt. Dáár is iets uit balans of wil iets worden herinnerd of herordend. Ik werk uitsluitend met wat zich toont in het veld dat we tijdens de opstelling openen.

Dat verzin ik niet, dat dient zich aan. Uiteraard heb ik mijn systemische kennis en kunde en ervaring, zodat ik weet wat ik zie, waar ik op kan letten en wat de volgende stap zou kunnen zijn.

Maar ik verzin dat niet van tevoren, en dat kun jij ook niet. De kracht van een familieopstelling met representanten is juist dat jouw systeem laat zien waar de ingang zit, waar op dit moment mee gewerkt kan worden en hoe ver dat nu kan gaan.

Je krijgt wat er mogelijk is

Soms gebeurt er ogenschijnlijk weinig, maar wordt er een beweging in gang gezet die nog een lange nawerking heeft.

Soms is het mindblowing maar zat het helemaal niet in een hoek waar je het verwachtte.

Het kan zijn dat je niet krijgt waar je op hoopte, of waar je naar verlangt.

Ik ben als opsteller dienend aan wat zich in de opstelling ontvouwt.

Dat reikt overigens niet verder dan de innerlijke wereld van de opsteller: persoonlijke ontwikkeling, doorleefde kennis en professionele ervaring. Ik heb daarin als opsteller altijd mezelf bij me als mens. Kies je opsteller daarom zorgvuldig. Bij wie is er voor jou nu iets te halen?

Je eigen familieopstelling verzin je niet zelf. Voor jou is alleen nodig dat je bereid bent om de controle even los te laten, om met een open mind te komen en om vertrouwen te hebben.

_________________

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.
Lees meer over coaching.
Informatie en aanmelden workshops familieopstellingen in Nijmegen.

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Gerelateerde artikelen

Een tafelopstelling met je coach

Een tafelopstelling met je coach

Met een tafelopstelling maak je informatie uit de onderstroom zichtbaar. Je zet poppetjes neer op tafel die de mensen uit een bepaald systeem voorstellen. De opstelling die dan ontstaat en de dynamiek die zichtbaar wordt, zegt iets over hoe iedereen zich tot elkaar verhoudt en wat er speelt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin