Home » Blog » Systemisch werk en opstellingen » Je probleem is een oplossing voor iets anders
Je probleem is een oplossing voor iets anders 2

Je probleem is een oplossing voor iets anders

door | 5 jan, 2024 | Systemisch werk en opstellingen

De systemen waar we deel van uitmaken hebben een uitwerking op ons dagelijks leven.

Soms betekent dat dat het ‘probleem’ waar jij tegenaan loopt in je dagelijks leven, een knoop is ergens in één van die systemen. In een soort onzichtbare onderstroom. Als je die knoop losmaakt, kan er weer beweging komen. Dan kan het in de bovenstroom van jouw zichtbare leven weer stromen, komt er weer licht of ruimte.

Je probleem is een oplossing voor iets anders

Ergens is een onbalans. Een te veel of te weinig. Is iets of iemand vergeten of uitgesloten. Kreeg iets niet zijn eigen plek in het geheel. Wordt iets niet erkend.

Jouw probleem is daar een symptoom van. Het was ooit de beste manier om je systeem weer in balans te brengen of heel te maken.

Een familieopstelling is een reis naar binnen – door uit te zoomen naar en groter geheel. Waar alles met elkaar in verbinding staat in de onderstroom. Daar kan zich openvouwen wat er is en komt er weer beweging, ruimte, verzachting. Licht.

Klinkt het allemaal wat abstract? Je moet een familieopstelling eigenlijk gewoon een keer meemaken om het te kennen.

Een familieopstelling meemaken

Kom met je vraag, met waar je tegenaanloopt, waar je mee worstelt. Samen kijken we dan wat zich wil tonen en waar je naar mag kijken. Of kom meedoen als representant! Goud Coaching organiseert acht familieopstellingendagen per jaar in Nijmegen.

Dit zeiden deelnemers die je al voorgingen:

“Ik vond het een hele ontspannen & inzichtelijke dag als representant.
Dymph geeft rustige en duidelijke begeleiding en vervolgens laat het systeem vanzelf zien wat er gezien wil worden.”

“Voor het eerst heb ik meegedaan met een dagje familie-opstellingen, waarover ik al zo veel had gehoord. Dat er bijzondere dingen gebeurden, dat het een magisch proces was, dat er onbewuste lagen zichtbaar werden. En dat was ook zo.”

“Na deze bijzondere ervaring ging ik naar huis met een gevoel van rust, dat nog dagen aanhield. Ik hoop terug te komen als vraagsteller.”

 

__________________

Meld je aan voor een workshop familieopstellingen in Nijmegen
Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek als je benieuwd bent of coaching iets voor je is
Lees meer over coaching bij Goud Coaching

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Gerelateerde artikelen

Een tafelopstelling met je coach

Een tafelopstelling met je coach

Met een tafelopstelling maak je informatie uit de onderstroom zichtbaar. Je zet poppetjes neer op tafel die de mensen uit een bepaald systeem voorstellen. De opstelling die dan ontstaat en de dynamiek die zichtbaar wordt, zegt iets over hoe iedereen zich tot elkaar verhoudt en wat er speelt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin