Home » Blog » Systemisch werk en opstellingen » Onzichtbare verbindingen
Onzichtbare verbindingen 2

Onzichtbare verbindingen

door | 8 dec, 2023 | Systemisch werk en opstellingen

We zijn verbonden met onze voorouders op manieren die we niet vermoeden, die we ons niet bewust zijn. Het zijn onzichtbare verbindingen.

Onzichtbare verbindingen

Onzichtbare verbindingen maken ons zwaar, houden ons klein, manen ons tot klein blijven. Of zorgen ze er juist voor dat we altijd maar onze stem verheffen en met onze vuist zwaaien, dat we zo hard iets te doen hebben – zonder dat we weten waarom.

Voor wie of wat zijn we zo hard aan het werk? Wie willen we hiermee eren?

Wat er in ons systeem van herkomst niet mochten bestaan en verzwegen werd, wil weer in beeld worden gebracht. Als een bladzijde die uit de geschiedeniskronieken is gescheurd. Als een bal die je weg duwt, onder water, maar die uiteindelijk op een andere plek, onvermijdelijk, met kracht weer omhoog komt schieten. Alles wil erbij horen.

Wat wil er worden her-innerd?

Hoe we onszelf aantroffen, ingebed in ons gezin van herkomst, definieert mede onze beleving van de liefde. Wat als je tekort bent gekomen? Als je niet werd gezien, gehoord, gekoesterd? Kun je ten diepste erkennen wat er was én wat er niet kon zijn?

Kun je het innerlijk aannemen – en zo op je eigen plek belanden?

Onze patronen brengen iets onder de aandacht: onze onzichtbare verbindingen. Onze onmogelijkheden, pijn en worstelingen worden door ons systeem tot symptoom gemaakt. Zo wil het systeem weer heel worden.

_________________________________________________

Kom je onzichtbare verbindingen onderzoeken met een opstelling. Of kom het meebeleven als representant. Goud Coaching organiseert acht familieopstellingendagen per jaar in Nijmegen.

Meld je aan voor een workshop familieopstellingen in Nijmegen
Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek als je benieuwd bent of coaching iets voor je is
Lees meer over coaching bij Goud Coaching

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Gerelateerde artikelen

Altijd voor anderen zorgen

Altijd voor anderen zorgen

Altijd voor anderen zorgen is een gewoonte die vele gezichten kent. Het kan een patroon zijn dat overal in sluipt. En het zou zomaar kunnen dat je daar – geheel onbewust – als kind al mee begonnen bent.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin