Home » Blog » Systemisch werk en opstellingen » Waar ben je onbewust mee verbonden?
Waar ben je onbewust mee verbonden 1

Waar ben je onbewust mee verbonden?

door | 24 mrt, 2023 | Systemisch werk en opstellingen

Ons familiesysteem

We kunnen zonder dat we het doorhebben verbonden zijn met iets of iemand in ons familiesysteem. Die verbinding popt dan in ons dagelijks leven omhoog op een plek die er ogenschijnlijk niets mee te maken heeft. Waar ben je onbewust mee verbonden?

Systemische coaching

Ik zie het in mijn praktijk regelmatig voorbij komen.

Neem de vrouw die zich nooit echt ergens thuis voelde. In een systemisch vraaggesprek kwamen we erachter dat haar vader zijn huis op jonge leeftijd had moeten verlaten en dat haar grootouders waren geeimigreerd omdat ze hun huis kwijt waren geraakt in de oorlog. Zo, door zich nergens thuis te voelen, had ze zich verbonden met dat deel van haar systeem.

Door in een opstelling te erkennen wat haar vader en zijn voorouders hadden moeten dragen, kon zij het loslaten.

Een ander voorbeeld is de vrouw die zich soms niet aanwezig voelde op haar werk en zich dan zwaar voelde. Met een genogram en een tafelopstelling kwamen we erachter dat het deel van haar dat afwezig was, bij het lot van haar moeder was. Die had iemand proberen te redden, een onmogelijke taak, en eenzelfde soort redden had deze vrouw ook op zich genomen in haar werk.

Door in de tafelopstelling te onderscheiden wat van haar was en wat niet, kon ze weer verbinding voelen met haar werk. Na de coachingsessie voelde ze zich lichter.

En zo zijn er vele voorbeelden.

Waar ben je onbewust mee verbonden?

Onze ouders, grootouders en voorouders hebben van alles meegemaakt. Erkennen wat er is en op een diepere laag onderscheid maken tussen wat van jou is en wat niet, brengt helderheid en lichtheid. Zo kan er een nieuwe beweging onstaan.

____________________
Plan je een gratis en vrijblijvende kennismakingscall als je benieuwd bent of coaching iets voor jou zou kunnen zijn.
Lees hier meer over coaching  bij Goud Coaching.

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Lees alle blogartikelen over:

Gerelateerde artikelen

Altijd voor anderen zorgen

Altijd voor anderen zorgen

Altijd voor anderen zorgen is een gewoonte die vele gezichten kent. Het kan een patroon zijn dat overal in sluipt. En het zou zomaar kunnen dat je daar – geheel onbewust – als kind al mee begonnen bent.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin