Home » Blog » Coaching » Komen waar je wilt zijn
Komen waar je wilt zijn 1

Komen waar je wilt zijn

door | 8 mrt, 2023 | Coaching

Er is maar één manier om te komen waar je wilt zijn. Dat is met als vertrekpunt jezelf.

Mindset, doelen stellen, affirmaties, manifestatie: het is allemaal loos, werken boven je kracht, als je het niet doet vanuit het middelpunt van jouw universum: jijzelf.

In jou huist een vonk van zuiver bewustzijn, jouw essentie in dat miraculeuze huis dat je mag bewonen: je lijf. Daar besta je.

Maar misschien kun je daar wel helemaal niet aanwezig zijn. Of weet je niet eens waar je je blik moet richten als ik je vraag om naar binnen te gaan.

En dat is heel normaal.

We zijn van onszelf verwijderd geraakt.

We zijn allemaal al vanaf het prille begin geprogrammeerd, gewoon omdat grootgebracht worden in de context van je omgeving dat nou eenmaal inhoudt. Voor ons voortbestaan moesten we zorgen dat we bij onze tribe hoorden. Eerst die van onze vroegste verzorgers, daarna van alle andere kringen en groepen waar we deel van uitmaken in onze familie en in de samenleving.

We hebben allemaal gevoelens waar we nauwelijks bij aanwezig kunnen blijven. We hebben dat niet voorgeleefd gekregen, thuis niet en op school niet. Velen van ons hebben vastgezette emoties, bevroren in de tijd, verborgen in het lichaam – omdat we dingen hebben meegemaakt die te snel of te heftig waren om meteen te verwerken, en waarvoor daarna de veiligheid voor verwerking ontbrak.

We zijn waakzaam, alert, verdwaald, getriggerd, uitgeput.

Met z’n allen: mannen net zo goed als vrouwen.

In een tijdperk van volslagen waanzin.

We weten niet meer hoe je je aan iemand kunt verbinden, wat we van de ander mogen verwachten en wat we aan onszelf mogen schenken. Waar we kunnen rusten. Waar we onze natuurlijke kracht wakker kunnen maken. Hoe we onszelf teder lief kunnen hebben. Hoe we kunnen groeien. Opbloeien in overvloed.

Waar we moeten zijn om de vreugde van het leven ten volste door ons heen te laten stromen.

Hoe we thuis kunnen komen in onszelf en in ons leven.

Je moet dat zelf doen, komen waar je wilt zijn. Maar als je wilt, hoef je het niet alleen te doen. Coaching bij mij is een stapje dichter naar jezelf zetten. En daarvandaan vertrek je.

____________________
Plan je een gratis en vrijblijvende kennismakingscall als je benieuwd bent of coaching iets voor jou zou kunnen zijn. Lees hier meer over coaching  bij Goud Coaching.

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin