Home » Blog » Lijf en adem » Drie ademhalingen om te landen in je lijf
Drie ademhalingen

Drie ademhalingen om te landen in je lijf

door | 1 jun, 2021 | Lijf en adem

Er zijn maar drie ademhalingen – en nog geen minuut – voor nodig om te landen in je lijf.

Want als je met aandacht ademhaalt, zeg je als het ware tegen je lichaam dat er geen noodsituatie is. Daardoor kalmeert je zenuwstelsel en kun je in je lijf aanwezig zijn in plaats van eruit te schieten of in je hoofd te blijven.

Ik heb een video van twee minuten opgenomen waarin ik je dat laat zien.

En dat dus kan altijd en overal, wanneer je het maar nodig hebt.

Probeer maar eens drie ademhalingen op de parkeerplaats vlak voordat je bij je drukke werk naar binnen stapt. Of in de rij bij de supermarkt. Of op de rand van je bed voordat je ‘s ochtends je engeltjes van kinderen wakker maakt. Of vlak voordat je dat moeilijke gesprek met je geliefde voert.

Heerlijk.

Wil je ook aan de slag met landen in je lijf en uit je drukke hoofd? Neem dan contact met me op.
Bekijk meer video’s van Goud Coaching.

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Lees alle blogartikelen over:

Gerelateerde artikelen

Fysiotherapie en coaching

Fysiotherapie en coaching

Fysiotherapie en coaching: over het oplappen van symptomen én het onderzoeken van achterliggende patronen. Langdurige stress kan leiden tot pijnklachten, en een coach kan je helpen met de oorzaak.

lees verder
Massage als anker

Massage als anker

Massages zijn gewoon fijn. Maar er zit meer achter. Soms heb je de aanraking van een andere volwassene nodig als anker. Daar zit een diepere werking in die je kunt aanwenden als je eigen medicijn.

lees verder
Slapen op je werk

Slapen op je werk

Slapen op het werk, dat kan natuurlijk niet iedereen. Er zijn misschien geen afgebakende pauzes, er is zelden een ruimte waar je je terug kunt trekken zonder gestoord te worden. Maar stel dat dat er wel zou zijn?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin