Home » Blog » Lijf en adem » Fysiotherapie en coaching
Fysiotherapie en coaching

Fysiotherapie en coaching

door | 22 jul, 2021 | Lijf en adem

Ik sprak vanochtend de fysiotherapeut hier op de gang, in het gebouw waar mijn coachingpraktijk zit. Ze zei: “Als hier iemand binnenkomt met een schouderklacht, dan komt er geen schouder binnen, maar een mens. Ik kijk naar veel meer dan alleen de klacht zelf”. Daarna hadden we een mooi gesprek over het oplappen van symptomen én het onderzoeken van achterliggende patronen. En over de ontmoeting tussen fysiotherapie en coaching.

Fysiotherapie en coaching

Als je fysiotherapie ontvangt omdat je een blessure hebt, moet revalideren na een ziekte of ongeluk of vanwege een medische noodzaak, dan is het natuurlijk een prachtige manier om te herstellen. Maar als je fysiotherapie ontvangt omdat je jezelf steeds weer overbelast, dan is het goed om naast het behandelen van je klacht ook te kijken naar de onderliggende oorzaak. Veel fysiotherapeuten doen dat zelf, die combinatie van fysiotherapie en coaching. Net zoals mijn collega van vanochtend. Als dat niet zo is, kun je er een coach voor in de arm nemen.

Pijnklachten door stress

Hoe zit dat met jouw onderrugpijn, je stijve nek of je zere schouders? Weet jij van de arts of de fysiotherapeut al dat dat komt door spanning of stress of overbelasting? En blijf je er toch mee rondlopen terwijl je weet dat het een signaal is dat je beter voor jezelf mag zorgen?

Ik ben heel benieuwd hoe dat bij jou werkt. Waarom ga jij over je eigen grenzen heen? Waarom loop je jezelf voorbij?

Wat kan een coach voor je doen?

Langdurige stress kan leiden tot pijnklachten. Fysieke klachten die komen door spanning of stress, hebben vaak te maken met

  • ruimte innemen
  • grenzen aangeven
  • voor jezelf (mogen) zorgen
  • uit je hoofd in je lichaam komen

Een coach kan je helpen om daar stappen in te zetten. In dit artikel van Coachfinder kun je meer lezen over hoe chronische stress kan leiden tot pijnklachten, en ook hoe coaching je daarbij kan helpen.

Herken jij dit ook?

Zou je hier wel mee aan de slag willen? Neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek als je benieuwd bent of coaching iets voor jou zou kunnen zijn.

Lees hier meer over coaching bij Praktijk Goud Coaching.

Ik ben Dymph van der Gun, systemisch coach en familieopsteller. In mijn praktijk Goud Coaching in Nijmegen ben je welkom voor coaching en familieopstellingen.

‘We zijn een netwerk van gouden puntjes, wij mensen. Zowel innerlijk als onderling. In de verbindingen tussen die puntjes stroomt het goud.’

 

Populaire blogartikelen:

Gerelateerde artikelen

Massage als anker

Massage als anker

Massages zijn gewoon fijn. Maar er zit meer achter. Soms heb je de aanraking van een andere volwassene nodig als anker. Daar zit een diepere werking in die je kunt aanwenden als je eigen medicijn.

lees verder
Zelfzorg begint met zelfliefde

Zelfzorg begint met zelfliefde

Een volle bron stroomt zonder leeg te raken. Daarom mag je goed voor jezelf zorgen. Maar je kunt je eigen bron niet voeden als je het jezelf – op een dieper niveau – niet toestaat om dat ook echt te ontvangen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin